Is duiken duur?

Wij adviseren tijdens de basisopleiding alleen het hoogstnoodzakelijke te kopen: masker, snorkel, vinnen, loodgordel met 2-3 kg lood. De persluchtuitrusting kan je bij ons huren. Voor andere materialen (duikpak, duikschoen, handschoenen) kan je de keuze huur of koop uitstellen tot je aan de buitenwaterlessen begint.

Bij Q-Divers betaal je voor de 1*-opleiding(Open Water Diver) alleen de boeken en de brevetkaart (ca. € 45). Deelname aan de lessen is bij het lidmaatschap inbegrepen.  De persluchtuitrusting kan je voor de 1*-opleiding huren (€ 100).

Bij een commerciële duikschool betaal je al gauw € 400 voor de opleiding. Vaak is dan gebruik van de persluchtuitrusting en andere materialen inbegrepen, maar moet je die alsnog kopen als je daarna verder wilt.
Kies je voor een opleiding van duikschool ScubaRAH in Culemborg, dan biedt Q-Divers je aansluitend drie maanden gratis lidmaatschap aan.

Heb je het 1-sters brevet gehaald en je wilt in Nederland blijven duiken, dan zorg je voor je eigen duikkleding, fles, ademautomaat, trimvest en een duikcomputer. Wil je alleen af en toe tijdens vakantie een duikje maken, dan kan je dat allemaal ter plaatse huren.