Wat kost lidmaatschap?

Al onze leden zijn naast clublid ook lid  bij de Nederlandse OnderwatersportBond (NOB). Via de NOB bieden wij je internationaal erkende duikbrevetten en wat de club biedt lees je hier.

Q-Divers biedt in de regio ‘het meest‘ tegen de laagste lidmaatschapskosten.

Contributies en andere kosten

Jeugdlid
(tot en met 17 jr)
Senior lid
(vanaf 18 jr)
Q-Divers Clubcontributie€ 110,- / jr, bij betaling per kwartaal
NOB contributie [2020]€ 19,00 / jr€ 43,75 / jr
Kortingen5% bij betaling per halfjaar
10% bij betaling per jaar
Proefduik€ 15,- vooraf te betalen. Wanneer wordt besloten lid te worden van Q-Divers, wordt dit bedrag op de contributie in mindering gebracht
OpleidingsboekenMateriaal wordt gericht per cursist ingekocht en tegen inkoopprijs doorbelast aan de cursist. De verzendkosten betaald Q-Divers.
Medische keuringKosten kunnen per keuringsarts verschillen. Belangrijk is dat de arts duikmedische keuringen mag verrichten. De eerste keuring is veelal iets duurder (ca. € 75,-) dan de herhalingskeuringen (ca. € 50,-) Tot 50 jaar is regel elke 3 jaar een keuring. Vraag gerust aan andere leden naar hun ervaringen.
Bij inschrijving later in het jaar, bedraagt zowel de Q-Divers clubcontributie als de NOB contributie 1/12 voor elke volle kalendermaand na inschrijving.
De NOB contributie wordt jaarlijks door de NOB vastgesteld. In deze NOB-contributie is een premie opgenomen voor een collectieve -beperkte- duikverzekering.
Het lidmaatschap gaat in zodra Q-Divers je heeft ingeschreven bij de NOB. Zowel het Q-Divers als NOB-lidmaatschap wordt aangegaan voor onbepaalde tijd, kan per 31 december worden opgezegd en wordt jaarlijks per 1 januari automatisch met een jaar verlengd.