Nieuws

Q-Divers

Q-Divers is een van de leukste duikverenigingen in Culemborg en omstreken met veel actieve leden. Leden die één ding delen: de passie voor de duiksport. Hierin staat de veiligheid voorop. Een Q-Diver is actief betrokken bij het duiken en is bereid daar tijd in te steken, uiteraard rekening houdend met de tijd die je als individu hebt. We zijn vooral een vereniging “van de leden zelf”, die het samen tot een leuke duikclub maken! Er worden duiken georganiseerd op woensdagavond en zondagochtend.
Q-Divers
Q-Divers2019/10/15 @ 20:23
Vanavond weer een mooie training in het zwembad. Zo blijven de q divers in conditie.
Q-Divers
Q-Divers2019/07/06 @ 18:09
Vrijdagavond 5 juli stond de jaarlijkse Palingduik op het programma. Onder grote belangstelling van familie en andere leden, gingen 13 duikers op zoek naar paling. Q-Divers kleden zo'n avond natuurlijk aan met een hoop gezelligheid, een hapje en een drankje.
Q-Divers
Q-Divers
Q-Divers2019/06/15 @ 19:00
Als sportduikers begeven we ons regelmatig in een voor mensen van nature vijandige omgeving. Onder water waar we zonder speciale apparatuur niet kunnen ademen.
Dit kunnen we veilig doen door een goede opleiding én voorbereiding.
Die opleiding begint altijd in een veilige omgeving: het zwembad.
In buitenwater, of open water zoals wij dat noemen, duiken we van april tot en met september.
De voorbereiding begint in de wintermaanden in het zwembad waar we onze vaardigheden bijhouden, want oefenenen oefenen en nog eens oefenen helpt ons om automatisch de juiste dingen te doen als er eens iets onverwachts gebeurt onder water.
Het mag duidelijk zijn dat een kleine vereniging als Q-Divers met net geen 30 leden van 13 tot 80 jaar voor de veiligheid van haar leden afhankelijk is van het zwembad. Waar anders kunnen wij terecht om nieuwe duikers op te leiden en onze vaardigheden bij te houden.

Houdt het zwembad open! Like en deel deze pagina en hopelijk geeft het de politiek in Culemborg de juiste inspiratie voor een creatieve oplossing waardoor het zwembad open kan blijven.

Groet, Q-Divers uit Culemborg.
Q-Divers
Q-Divers2019/06/09 @ 14:36
Twee van onze duikers vieren feest vandaag, zij haalden een brevet. Rex (1*) mag nu ook zonder instructeur te water en Anouk (droogpak). Beiden van harte gefeliciteerd
Q-Divers
Q-Divers2019/05/23 @ 21:19
Vanavond weer een mooie duik gemaakt samen met Ries en Rex in de afgraving in Culemborg.
Q-Divers
Q-Divers2019/05/21 @ 21:48
Vanavond weer de jaarlijkse reanimatie training en gebruik van de zuurstofkoffer geoefend. De opkomst was uitstekend we zijn weer goed voorbereid voor het duikseizoen.